dimecres, 16 de setembre del 2015

A punt per venir a l'Empordà

Benvolguts i benvolgudes,
Si no hi ha res de nou, d'aquí dues setmanes, ens trobarem a Empúries!
A la pàgina principal del bloc del CdA hi podeu trobar, dalt a l'esquerra, la previsió del temps a l'Escala per als següents cinc dies.

Permeteu-nos les darreres recomanacions:

A través d'aquest bloc us hem fet arribar els guions de continguts que treballarem a les diferents activitats que farem durant la vostra estada al Camp d’aprenentatge Empúries. Així mateix, també us hem enviat el material de presentació d’aquestes activitats per als alumnes. És molt convenient que ho treballeu a l’aula abans de venir.

En totes les activitats l’alumnat treballarà un quadern de camp que li facilitarem, juntament amb un suport per poder escriure que haurà de retornar després de cada activitat. És imprescindible, doncs, que cadascú porti el material necessari per prendre anotacions; com a mínim: llapis, goma i “maquineta”.

En els Aiguamolls s’hi observen diferents tipus d’animals i de plantes. Si algú pot portar binocles és molt recomanable que ho faci, ja que el camp no en pot deixar per a tothom i els han d’anar compartint. També se’ls facilita una guia de camp, a compartir, per reconèixer les diferents espècies animals i vegetals. És convenient que s’hagi treballat les parts de les aus i tenir nocions de morfologia vegetal, bàsicament perquè en referir-nos a les parts de les plantes i dels ocells tothom sàpiga de què estem parlant.

Convé que vagin vestits amb colors discrets (verd, gris, marró) i procurin evitar les tonalitats més càlides com ara els vermells o els grocs vius: com més desapercebuts passem, més espècies hi podrem observar. En tot el recorregut no hi ha aigua potable, per tant, és necessari portar-la des de l’alberg. Per això es recomana portar una motxilla petita (també per al picnic) i una cantimplora. És probable que hi hagi mosquits, per tant, les persones que solen ser atacades per aquests insectes, és aconsellable que portin algun protector.
La roba d’abric, paravent, xubasquero, capelina o paraigua per a la pluja i una gorra o barret per al sol, també poden ser necessaris. Cal pensar en portar calçat adequat per caminar.



Així mateix cal que us recordeu de portar, a més de la farmaciola tradicional per a les contingències que pugueu necessitar normalment, una altra de petita per a cada grup per poder portar a la motxilla durant les sortides, pel cas que sigui necessari fer alguna cura d’urgència.



Convé que porteu els grups d’alumnes fets, amb el mateix nombre d’alumnes a cada grup i amb un màxim de 18 a cadascun. També és convenient que ens digueu si hi ha algun grup amb un nivell diferent o si tots els grups tenen diversitat de nivells.



És imprescindible la presència d’un professor/a acompanyant per cada grup d’alumnes, ja que és qui ha de vetllar pel manteniment de l’ordre i la disciplina de l’alumnat i també perquè estigui assabentat del que fem i pugui tenir continuïtat a l'aula. És recomanable, doncs, la presència d’un professor/a més que el nombre de grups de treball pel cas que hi hagi algun problema o algun accident. En cap cas es farà una activitat amb un grup sense professor/a acompanyant. Si cal reduir el nombre de grups i l’augment de la ràtio d’alumnes no permet fer alguna de les activitats previstes, s’hauran de buscar altres alternatives.

Si teniu algun dubte, restem a la vostra disposició.


Que vagi molt bé i que tingueu un bon viatge.
Ens seguirem mantenint en contacte.

Carme
CdA Empúries

3 comentaris:

 1. El camp d'aprenentatge m`ha agradat perquè he fet moltes activitats diferents.

  ResponElimina
 2. Hola Eusebi,
  Anava al teu grup, (al grup1).M'ham agradat totes les activitats pero m'hauria agradat més fer l'activitat de les dunes amb GPS(encara que no sapigui de que va)més que la visita al museu.
  Gracies,
  Neehar Vijay

  ResponElimina
 3. A mi em va agradar moltíssim aquest camp d'aprenentatge.
  M'he sentit molt bé perquè el professor que em va tocar sabia ensenyar molt bé.Es nota que es un professor de primera!!! Com totes les professores que hi havien.

  ResponElimina